Dagbok från Brogården

21. apr, 2018

Det blev 48 lamm på 16 lammande tackor. Som  vanligt en del bekymmer när så många som 8 tackor fick fyrlingar. Men nu har vi grepp om situationen och lammen och tackorna mår bra. Nu väntar vi bara på att gräset ska växa till på välkomstbetet utanför lagården så alla kan komma ut. Vi trappar då ner kraftfodret och efter 3 veckor är det bara gräs som gäller. Då flyttas alla också till stora sommarbetet - nytt i år som vanligt då det är parasitfritt som gäller - både för välkomst- och sommarbete.

Ett lamm hade oturen att bryta benet - men det fixade våra duktiga distriktsveterinärer med röntgen och gips. Efter 4 veckor togs cirkulärgipset bort och nu 2 veckor med skenor. Allt verkar gå bra - lammet stödjer och använder benet.

Fler lammbilder från 2018 hittar du under fliken aktuella foton.

 

13. mar, 2018

Första tackan har lammat idag. Skulle blivit tre lamm - men det blev fyra! Kan nog vara svårt att se alla vid scanningen när de är så många. Carl brukar för det mesta ha rätt antal, men med fyra i magen kan nog ett gömma sig. Det gick i alla fall bra. Här en bild när tre lamm kommit.

15. dec, 2017

Ateljén är öppen söndag 17/12 mellan 11-15.

Välkomna att se våra hantverksprodukter och ta en kaffe med pepparkaka och om ni vill klappa några av våra fina finullsfår finns möjlighet till det.

Ni hittar oss ca 1 mil norr om Alingsås - där vägskylt anger Annelund - och vår cykel med skylt finns framställd att hantverk finns efter 5 km.

Snön ligger vit och julstämning finns verkligen!

 

 

9. dec, 2017

Nu har vi sytt nya spännande, tuffa handledsvärmare. Flera färger och lite mer glamorösa. Vi har också lite julgrupper och konfekt - kom gärna och hälsa på oss och våra får i morgon 10/12 mellan 11-15.

Välkomna in till oss - vi bjuder på kaffe och pepparkakor!

28. nov, 2017

Vi öppnar Ateljén under tre söndagar i Adventstid. Välkomna mellan 11-17 söndag 3, 10 och 17 december! Det bjuds på kaffe och pepparkaka förstås - och möjlighet att hälsa på några av våra finullstackor i fårhuset.

I Ateljén finns givetvis våra vackra finullsskinn i brunt och vitt och en del sydda produkter av skinnen. Vi har även en del stickat av vårt mjuka finullsgarn och en del tovat.

Hos oss finns i år Monika Larsson med sina fina tovade tomtar, kransar i grå pälsull och stickade mössor. I år kan vi också erbjuda Ronny Falks stickade strumpor, pippimössor och hans honung och bisalva. Dessutom har vi en del sydda babykläder av Madde Falk samt silversmycken gjorda av Cecilia Hermanssson.

Fler bilder på hantverket i Ateljén i Advent hittar du under fliken aktuella foton.