Dagbok från Brogården

27. okt, 2018

Så har vi varit på Elmia och hjälpt Finullsföreningen att bygga monter och ta dit ett par tacklamm.

Materialet i montern kommer från oss på Eklanda Finullsfår och Margareta och Torgny af Forselles, Vikbolandet.

Jättekul arrangemang - men det kräver sin man som man brukar säga. Vädret var inte helt med oss - så hemresan i regnblandad snö var lite jobbig.

Annars väldigt trevligt att kunna få prata gott om Finullsfåret och kanske påverka fler att skaffa dessa fantastiska djur!

Tacklammen ser ni under rubriken aktuella foton.

 

5. sep, 2018

Lammen gick inte upp i vikt som vi önskat eller räknat med - trots våra ansträngningar med aspnedtagningar. Vi nödgades i år att börja ge kraftfoder till lammen för att få dem slaktklara. Detta brukar vi aldrig behöva göra med våra vallåterväxtbeten. Till slut tog vi hem både rekryteringstacklamm och slaktlamm till gården där betet nu börjat växa till bra. Vi klippte våra rekryteringsdjur så att ullen inte skulle bli full av halm från fårhuset. Nu hoppas vi få bättre tillväxt på lammen.

2. aug, 2018

När gräset torkar bort och det ser brunbränt ut får man ta till andra sätt att fodra djuren. Vi utökar betet om det går .... och fäller aspar till fårens förtjusning. Måtte det bli väderomslag snart!

 

6. jul, 2018

Det var den 23 Juni det. Bagglammen släpptes i alltför långt bete, men vi vågade inte putsa av då torkan redan startat. Idag ser det inte lika grönt ut, men ännu finns att äta. Måtte regnet komma snart! Den 11/7 mönstrar vi - och efter det vet vi vad vi har att erbjuda som livdjur. Kontakta oss på eklandafinull@telia.com om intresse finns.

7. jun, 2018

Så har hela våren gått - välkomstbetet avklarat och nu går alla - 48 lamm och 16 tackor - på sommarbete. Ännu så länge räcker betet - men vi är ororliga att torkan snart blir ett riktigt problem för grästillväxten. Vi hoppas på regn och det snart - annars får vi stödmata med fjolårsensilage vi har kvar.

Vi kommer att mönstra den 11 juli. Efter det vet vi vad vi har att erbjuda som livdjur. Hör gärna av dig till vår mailadress med en intresseanmälan. eklandafinull@telia.com