Dagbok från Brogården

2. aug, 2018

När gräset torkar bort och det ser brunbränt ut får man ta till andra sätt att fodra djuren. Vi utökar betet om det går .... och fäller aspar till fårens förtjusning. Måtte det bli väderomslag snart!

 

6. jul, 2018

Det var den 23 Juni det. Bagglammen släpptes i alltför långt bete, men vi vågade inte putsa av då torkan redan startat. Idag ser det inte lika grönt ut, men ännu finns att äta. Måtte regnet komma snart! Den 11/7 mönstrar vi - och efter det vet vi vad vi har att erbjuda som livdjur. Kontakta oss på eklandafinull@telia.com om intresse finns.

7. jun, 2018

Så har hela våren gått - välkomstbetet avklarat och nu går alla - 48 lamm och 16 tackor - på sommarbete. Ännu så länge räcker betet - men vi är ororliga att torkan snart blir ett riktigt problem för grästillväxten. Vi hoppas på regn och det snart - annars får vi stödmata med fjolårsensilage vi har kvar.

Vi kommer att mönstra den 11 juli. Efter det vet vi vad vi har att erbjuda som livdjur. Hör gärna av dig till vår mailadress med en intresseanmälan. eklandafinull@telia.com

21. apr, 2018

Det blev 48 lamm på 16 lammande tackor. Som  vanligt en del bekymmer när så många som 8 tackor fick fyrlingar. Men nu har vi grepp om situationen och lammen och tackorna mår bra. Nu väntar vi bara på att gräset ska växa till på välkomstbetet utanför lagården så alla kan komma ut. Vi trappar då ner kraftfodret och efter 3 veckor är det bara gräs som gäller. Då flyttas alla också till stora sommarbetet - nytt i år som vanligt då det är parasitfritt som gäller - både för välkomst- och sommarbete.

Ett lamm hade oturen att bryta benet - men det fixade våra duktiga distriktsveterinärer med röntgen och gips. Efter 4 veckor togs cirkulärgipset bort och nu 2 veckor med skenor. Allt verkar gå bra - lammet stödjer och använder benet.

Fler lammbilder från 2018 hittar du under fliken aktuella foton.

 

13. mar, 2018

Första tackan har lammat idag. Skulle blivit tre lamm - men det blev fyra! Kan nog vara svårt att se alla vid scanningen när de är så många. Carl brukar för det mesta ha rätt antal, men med fyra i magen kan nog ett gömma sig. Det gick i alla fall bra. Här en bild när tre lamm kommit.